Black and White Photos

Yhteystiedot:

veli-matti@digiprob.com
P. 050-3260973

HUOM!
PUHELUT KLO 16.00 JÄLKEEN.
Viikonloppuisin klo 9.00-20.00.
____________________

KAMERAN POSTITUSOSOITE:

DigiProb
Maaherrankatu 3, B54
70100 Kuopio
____________________

DigiProb
Y-tunnus 1881202-3

E18 - Objektiivin toimintahäiriö

Kyseinen koodi ilmestyy LCD-näytölle objektiivin toimintahäiriöissä. Se on siis objektiivin toimintahäiriötä kuvaava ns. yleiskoodi. Tämä tarkoittaa sitä, että E18 ei ilmoita, onko toimintahäiriön syynä esim. jokin objektiivin tietyn rakenteen rikkoutuminen, vaan se ilmoittaa objektiivin liikkuvien osien epänormaalista /vajaasta liikkeestä. Eli käynnistettäessä kamera kuvaustilaan, objektiivi ei tule ulos tai se tulee ulos jonkin matkaa (jumittuu), jonka jälkeen kamera piippaa, näyttöön ilmestyy testi "toimintahäiriö, käynnistä uudelleen" tai näytön vas. alakulmaan tulee E18 -koodi. Nämä merkit antavat siis tietoa siitä, että  objektiivin tietyt liikkuvat osat eivät ole liikkuneet oikeisiin asentoihinsa.

Syitä objektiivin toimintahäiriöön voi olla lukuisia, jotka yleensä selviävät siinä vaiheessa, kun kameraa operoidaan. Tyypillisimpia häiriön aiheuttajia ovat; roskat/hiekanjyvät/runsas pöly, objektiivin jonkin osan vioittuminen tai järjestelmän häiriöt.

Toimintahäiriön korjaamiseksi ei ole mitään sellaista "kotikonstia", jolla ongelma saataisiin poistettua niin, että kamera toimisi luotettavasti jatkossakin.
ÄLÄ SIIS:
- paina tai kierrä objektiivia käsin!
- turhaan avaa itse kameraa!


seuraava