KYSYTYT


Voit lähettää kysymyksesi minulle täältä. Vastaan siihen mahdollisimman pian. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostitse myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Seuraavassa joitakin eniten kysyttyjä kysymyksiä:

 1. Miksi palvelu koskee ainoastaan tiettyjä Canon kameramalleja?

- Olen erikoistunut pelkästään ko. merkin digitaalikameroihin, eli pääasiassa PowerShot G (G7, G9, G10, G11 ja G12, G15; G1X) sekä S- (S90, S95 ja S100) ja Sx -sarjan (sx200 IS, SX210, SX220, SX230, SX240) sarjan kameroihin. Ixus kameramallit ovat kuuluneet korjauksen piiriin alusta alkaen ja korjaan niitä vieläkin, vaikka ovat vähitellen jäämässä vähemmälle käyttäjien osalta.  Ixuksia korjaan ixus 30 -kameramallista eteenpäin. Ulkomailla (lähinnä USA) on myynnissä PowerShot SD -malleja, jotka ovat ixus -kameroiden rinnakkaismalleja. Nämä kamerat kuuluvat korjauspalveluuni, SD200:sta lähtien.
Mainittakoon, että palveluun sisältyy kameroiden objektiivien korjaukset, joita ei suoriteta missään muualla - tällä siis tarkoitan Eurooppaa. Kyse on siis ixus-, Powershot G 7/9/G10/G11/G12/G15/G1X, S- ja Sx -sarjan kameroiden kiinteistä objektiiveista.
Muut kameramerkit tai Canonin kameramallit eivät kuulu palvelun piiriin.


HUOM! Seuraavat Canonin ixus -mallit eivät kuulu korjaukseni piiriin:
- ixus I-II
- ixus V
- V2-3.
- ixus 300, ixus 400 ja ixus 500 -sarjat.
- Canon PowerShot -mallit, paitsi osa G -sarjaa.
- Canon ixus i -sarjan kamerat.
- Canon ixus 100IS, Canon ixus 105IS, Canon ixus 120IS, Canon ixus 130IS ja
  Canon ixus 220HS.


KORJAUKSEN PIIRIIN KUULUVAT KAMERAT


Canon ixus -mallisto:
Canon Ixus 30 / Canon Ixus 40 / Canon Ixus 50 / Canon Ixus 55 /
Canon Ixus 60 / Canon Ixus 65 / Canon Ixus 70 / Canon Ixus 75 /
Canon Ixus 80 / Canon Ixus 82 / Canon Ixus 85 / Canon Ixus 90 /
Canon ixus 95 / Canon Ixus 110/ Canon ixus 125HS

Canon Ixus 200  (ei objekt. korj.) / Canon Ixus 210  (ei objekt. korj.) / 
Canon Ixus 700 / Canon Ixus 750 / Canon Ixus 800 / Canon Ixus 850 /
Canon Ixus 860 / Canon Ixus 870 / Canon Ixus 900 / Canon Ixus 950 /
Canon Ixus 960 / Canon Ixus 970 / Canon Ixus 980 / Canon Ixus 990

Canon PowerShot G -mallisto:
Canon PowerShot G-sarja: PowerShot G 7 / PowerShot G9 / Powershot G10 /
PowerShot G11 / PowerShot G12 / PowerShot G15 / PowerShot G1X.


Canon PowerShot SX -mallisto:
Canon PowerShot SX 200IS / Canon PowerShot SX 210 / Canon PowerShot Sx220 / Canon PowerShot SX230 / Canon PowerShot SX240.

Canon PowerShot S -mallisto:
Canon PowerShot S90 / Canon PowerShot S95 / Canon PowerShot S100.

Täältä löydät lähes kaikkien korjauspalveluun sisältyvien kameramallien kuvat


2. Mistä tietää korjauksen lopullisen hinnan?

- Teen kameralle aivan aluksi korjausarvion, jossa selviää ongelman laatu ja tarvittavien varaosien tarve. Tästä tiedotan kameran omistajaa, jolloin annan hänelle myös korjauksen lopullisen hinnan - joka todellakin on se lopullinen hinta.


3. Kattaako palvelu kaikki mahdolliset kameraan tulleet viat?

- Periaatteessa kyllä. Käytännössä jotkut kameran rikkoutumiset voivat olla siksi täydellisiä, ettei korjaaminen ole järkevää.


4. Miten maksu hoidetaan?

- Katso "MAKSU- JA TILAUSEHDOT" -linkki.


5. Miten yhteydenpito toimii?

-Minun yhteystietoni ovat sivun oikeassa laidassa. Sähköpostilla voit ottaa yhteyttä milloin tahansa, puhelimitse arkisin klo 16.00 jälkeen. Viikonloppuisin klo 9.00 - 20.00 välillä. Sähköpostiin vastaan viimeistään saman päivän aikana. Nopea ja selkeä yhteydenpito on yksi palveluni tavoitteita.
Tilaajan yhteystiedoista tarvitaan ehdottomasti puhelinnumero sekä mahdollinen sähköpostiosoite
. Suosittelen käyttämään sähköistä KORJAUS- / HUOLTOSAATETTA.


6. Korjataanko kastunutkin kamera?


- Sen päättää asiakas. Yleensä kastuneessa kamerassa on vioittunut ns. piirilevy eli ns. "emolevy". Vioittuminen on lähinnä piirilevyn komponenttien hapettumista, mikä vaatii piirilevyn vaihtamisen. Kannattavuus ratkeaa siinä vaiheessa, kun selviää kameroiden muiden mahdollisten vikojen laajuus. Lue lisää vikalista ja kohta no. 8.


7. Ostatteko rikkoutuneita kameroita?


- Kyllä, Canon -mallistoa (korjauspalveluun sisältyvät mallit). Periaatteessa kamerassa voi olla mikä tahansa vika! Tietyin varauksin suhtaudun kuitenkin "itseavattuihin kameroihin" - niistä en paljoa valitettavasti voi maksaa!


8. Myyttekö uusia tai käytettyjä kameroita?
 

- Palveluun ei sisälly kameroiden myyntiä.


9. Kuinka kauan kameran korjaus kestää?

- Pyrin siihen, että asiakas saa kameransa korjattuna viimeistään viikon sisällä. Mikäli kameraan joutuu tilaamaan uusia osia, joita ei ole sillä hetkellä hyllyssäni tai kameraan on vaihdettava uusi mallikohtainen osa (esim. LCD-paneeli, erikoisosat), niin viivästymistä voi tulla. Tähän on syynä usein se, ettei myöskään maahantuojalla ole kyseistä tuotetta. Ylimääräisestä viivytyksestä tiedotetaan asiakkaalle. (Katso "MAKSU- JA TILAUSEHDOT" -linkki). Käytännössä kamera on korjauksessa 2-4 vuorokautta.


10. Jos olen jo itse avannut kameran ja osat ovat "levällään", niin laitatteko sen kokoon ja korjaatte sen?


- Tässä on se riski, että kameraan on voinut syntyä jo lisävaurioita (kts. "VIKALISTA", kohta 9.), kun olet avannut kameran. Toki sen kasaan ja korjaan, mikäli näin sovitaan. Yleensä nämä ns. "Tee se itse" -periaatteella avatut kamerat ovat vaurioituneet turhan paljon. Asiakkailta on tullut korjattavaksi myös kameroita, joita he ovat hankkineet esim. internetistä (huutokaupat, kirpputorit). Yleensä näitä kameroita on menty itse avaamaan. Kamerat toimivat aikansa, jonka jälkeen niihin tulee erilaisia ongelmia. Tyypillistä on, että esim. piirilevyillä olevat kaapeleiden kiinnitykset ovat vioittuneet.


11. Onko korjatulla kameralla takuuta?


- Ne kamerat, jotka on ollut mahdollista korjata, luovutetaan asiakkaalle toimivina. Toimivuuden testaamiseen sisältyy kuvauksen testaus kaikilla kuvausasetuksilla, myös joiden mallien osalta videointi. Asiakas on korjauksen jälkeen velvollinen tarkistamaan kameran toimivuuden. Mikäli asiakas toteaa 14 vuorokauden aikana kameran ongelman jatkuvan samanlaisena kuin ennen korjausta, niin teen uusintakorjauksen kameraan veloituksetta. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että uudelleen esiintyvä ongelma ei ole aiheutunut kameran huolimattomasta käsittelystä. Uusilla ja ei myöskään vaihto-osilla ole takuuta, joka oikeuttaisi vian ilmaantuessa vaihtamaan tilalle täysin uuden osan. Esim. piirilevyllä ei ole sellaista takuuta, joka korvaisi tilalle uuden piirilevyn, vaan ko. tilanteessa vaihdan siihen toisen käytetyn piirilevyn.


12. Voiko teille esittää kysymyksiä sähköpostitse tai soittamalla esim. kameran ongelmiin liittyvissä asioissa?


- Tottahan toki. Vastaan mielelläni! Tämä koskee luonnollisesti Canon ixus -mallin kameroita. Sähköpostin kautta voit lähettää kysymyksen täältä.


13. Jos lähetän teille kameran korjattavaksi, ja toteatte, ettei sitä kannata korjata. Mikä on kustannus?


- Mikäli totean ettei kameraa kannata korjata ja asiakas haluaa kameran takaisin, niin kustannukset ovat seuraavat: Kustannusarvio noin 14,50 euroa + ALV + postituskulut. (kts. "HINNASTO"/ KORJAUS" -linkki).


14. Myyttekö käytettyjä varaosia, kuten akkulatureita tai usb-johtoja?


- Joitakin käytettyjä tarvikkeita myyn silloin tällöin (laturit, USB-kaapelit), mutta vähäisiä määriä.
Kameroiden varaosia ei myydä erikseen - ei valitettavasti edes kuorien kiinnitysruuveja.


15. Lisätäänkö korjauskustannuksiin muita kuluja työn ja tarvittavien varaosien lisäksi?

- Ei muita kuluja; ei esim. pientyöveloitusta tai vastaavaa.


16. Kamerani on ostettu ulkomailta. Vaikuttaako se korjaukseen?

- Ei vaikuta.


17. Kamerani on mennyt rikki ja nyt vakuutusyhtiöni tarvitsee korjausarvion kirjallisesti. Onko teiltä se mahdollista saada?

- Kyllä. Pyydettäessä sen kirjoitan. Arvion teen luonnollisesti siinä tapauksessa, että minulla on myös ko. kamera tutkittavana.  Hinta kirjallisen korjausarvion kirjoittamisesta vakuutusyhtiötä varten löytyy täältä.


18. Mikä on ollut keskimääräinen objektiivin korjauksen hinta?

- Keskimääräinen ko. kameran objektiivin korjauksen hinta on ollut noin 71 euron paikkeilla. Tässä on mukana siis mahdollinen varaosa (-t), korjaustyö, verot ja postituskulut. Lopullinen hinta on ollut minimissään noin 48 euroa ja maksimissaan 76 euroa (Ixus -mallisto).
Canon Powershot G -sarjan objektiivin korjaukset ovat kustannukseltaan hieman ixus-mallisto korkeammat. Korjauksen lopulliseen hintaan vaikuttaa siis kuinka monta ja mitä osia täytyy objektiiviin vaihtaa. Lopullinen hintahan tarkentuu siinä vaiheessa, kun tutkin ja testaan kameran. Minimissään PowerShot G -sarjan objektiivien korjaukset ovat olleet noin 54 euroa ja maksimissaan 96 euroa.
Tässä on mukana siis mahdollinen varaosa (-t), korjaustyö, verot ja postituskulut. Hinnasto.


19. Otatteko yhteyttä kameran omistajaan aina ennen korjausta?

Kyllä, poislukien LCD-paneeleiden vaihdot. Mikäli olen antanut omistajalle sähköpostitse tai puhelimitse tarkan kustannuksen ko. korjauksesta (omistajan hyväksyntä) jo ennen kameran postittamista minulle, niin tällöin en ota yhteyttä omistajaan ennen korjausta. Tuolloin vaihdan LCD-paneelin ja postitan kameran takaisin omistajalle.
HUOM!
Kameran omistajan on lähetettävä minulle täydelliset yhteystietonsa. Parhaiten ne tulevat minulle kameran mukana tai käyttämällä
korjaussaatetta. Pakollisia yhteystietoja ovat; nimi, osoite, puhelinnumero sekä mahdollinen e-mail (sähköpostiosoite).


20. Miksi Canon ixus 100IS, Canon ixus 105IS, Canon ixus 120IS ja Canon ixus 130IS eivät ole korjattavien listalla?

Kyseiset kamerat ovat ns. ohuita kameroita, jotka on pyritty tekemään ohuuden lisäksi myös keveiksi. Tämän seurauksena mm. objektiivin rakenteet ovat poikkeuksellisia muihin ixus -malleihin nähden; ohuita ja keveitä. Ulkopuolisen paineen kestävyys on näillä rakenteilla heikompi, joten vauriot ovat myös pahempia. Tämän vuoksi korjaus ei ole järkevää.