Kameran käytöstä

1. Käytä aina kameran rannehihnaa. Sillä estät kameran putoamisen. Pudottelut ja kolhaisut aiheuttavat digitaalikameroille niiden tyypillisimmät ongelmat.

2. Paras paikka kameralle on sille sopiva kameralaukku. Tarkista, ettei kameralaukun sisäpuolella ole mitään kovia rakenteita; muovivahvisteita, niittejä yms., jotka aiheuttaisivat hankausta kameraan. Kameralaukkuun laitettaessa (myös taskussa) kameran valitsin kannattaa laittaa  "kuvan katselu" -asentoon, mikäli tämä on kamerassa mahdollista valita. Tällöin vältytään siltä, ettei optiikka tule "ulos" kamerasta, kun virta esim. vahingossa tulee kameraan.

3. Pidä huoli, että kamera ei joudu kosketuksiin runsaan pölyn tai hiekan kanssa (kesällä hiekkarannat!). Jos näin käy, niin pyri välittömästi  puhdistamaan kamera ulkopäin. ÄLÄ KOSKAAN AVAA ITSE KAMERAN "KUORIA"!

4. Vesi on kameralle todellista "myrkkyä". Mikäli kamera sattuu kastumaan (putoamaan veteen), niin ota akku pois ja valuttele suuremmat vesimäärät kamerasta. Tässä vaiheessa kannattaa välttää käynnistämistä! Jätä akunkansi auki ja kuivata kameraa näin vähintään 4-5 päivän ajan kuivassa tilassa. Mikäli kamera ei tämän jälkeen käynnisty, niin ongelmat voivatkin olla hankalampia korjata.

5. Kunnossa oleva digitaalikamera toimii myös pakkasessa. Ei ole harvinaista, että digitaalikameroilla on kuvattu - 30-40 asteen lämpötiloissa. Jotain pakkanenkin saa kuitenkin aikaan. Kylmyys vaikuttaa LCD-näyttöön sekä akun kestoon. LCD-näytön toiminnat "hidastuvat" ja akun osalta kamera alkaa melko pian hälyttää sen lataamisen tarpeesta.
Erityisen varovainen täytyy olla silloin, kun kamera viedään kylmästä lämpimään eli pakkasesta sisälle. Tuolloin on vaarana, että kameran teräskuorien sisäpinnoille kondensoituu vettä, joka voi aiheuttaa myöhemmin ongelmia. Yksi keino on laittaa kamera muovipussiin (akku pois) ja pitää sitä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan.

6. Puhdista optiikan linssi aika ajoin siihen tarkoitetuilla välineillä; nesteet, liinat tai puhdistuskynät.

7. Tutustu ja opettele hyvin kameran ominaisuudet, niin silloin onnistut saamaan parempia kuvia.

8. ÄLÄ KOSKAAN AVAA ITSE KAMERAN "KUORIA"!