Korjaus (Canon digitaalikamerat)

HUOM! Objektiivin vioittuessa!

Mikäli epäilet, että kamerasi objektiivi on rikkoutunut (esim. kamera pudonnut), niin suosittelen seuraavaa:
- Vältä kameran turhaa käynnistämistä, koska se saa yleensä lisävaurioita aikaan (sulkijalinssi, lattakaapelit, ohjaintapit, rattaat jne.).
- Ota akku pois.
- Älä yritä vääntää/kiertää tai muuten liikuttaa väkivalloin objektiivia. Mikäli näin teet, niin on aika varmaa, että aiheutat objektiivin rakenteisiin lisävaurioita.
- Älä avaa kameran kuoria!
 
Kameran korjaus sisältää korjaus- / kustannusarvion, joka lähetetään tilaajalle sähköpostitse tai häneen otetaan yhteyttä puhelimitse / tekstiviestein. Mikäli korjaukseen päädytään, niin erillistä maksua ei kustannusarviosta peritä. Korjauksen hinta muodostuu siis työstä + mahdollisesta varaosasta + postituskuluista. Korjaustöiden hinnat löydät tästä.

Mikäli totean, että kameran vauriot ovat sitä luokkaa ettei sitä kannata korjata, niin siitä perittävä korjaus- / kustannusarvio on 14,50 € (+ALV ja postituskulut).

Optiikan puhdistus:

Mikäli huomaat, että kameralla otetuista kuvista alkaa tulla suttuisia tai kuvissa näkyy ylimääräisiä "pilkkuja" tai vastaavia, niin on todennäköistä, että kameran optiikka vaatii tuolloin perusteellisen puhdistuksen. Tämä voi tarkoittaa myös objektiivin kennon puhdistamista. Olen törmännyt siihen yleiseen käsitykseen, ettei kompaktikameroiden kennoja voida puhdistaa. Tämä ei siis pidä paikkaansa.
Usein objektiivin toimintahäiriöt johtuvat esim. hiekasta tai pölystä. Tällöin puhdistaminen on usein yksi ratkaisu myös objektiivin toimihäiriöiden korjaamiseen. Vikalista kohta 4.

Ainutlaatuisuus!

Ainutlaatuista on se, että voit korjauttaa kamerasi vioittuneen objektiivin, jollaista palvelua ei ole muualla saatavissa. Tämän vuoksi kameraasi ei välttämättä tarvitse vaihtaa kokonaan uutta objektiivia, mikä tarkoittaisi myös kalliita korjauskustannuksia.

Tutustu "VIKALISTA" -osioon. Lisätietoa myös "INFO" -linkissä.