Yhteystiedot:

Veli-Matti Kauppinen
veli-matti@digiprob.com
Puh: 050-3260973
(klo 9.00-20.00/ myös viikonloppuisin)
____________________

KAMERAN POSTITUSOSOITE:

DigiProb
Lylymäentie 351
77600 Suonenjoki
____________________

DigiProb
Y-tunnus 1881202-3

Päivitetty: 18.08.2008

Kannattaako kamerani korjauttaa - nyrkkisääntö!

Kameran rikkoutuessa tulee ensimmäiseksi mieleen se, että kannattako kamera vielä korjauttaa. Tähän on hyvin selkeä nyrkkisääntö.

Kamerassa on kolme tärkeää rakenneosaa: LCD-paneeli (näyttö), piirilevy ("emolevy") sekä objektiivi. Näihin kohdistuvat vauriot ovat kaikkein yleisempiä (TOP 5-vikatilasto).

NYRKKISÄÄNTÖ: Mikäli kaksi (2) näistä kolmesta rakenneosista on vielä ehjänä, niin kamera kannattaa korjauttaa!

Esim! Kameran obejktiivi on vioittunut. LCD -paneeli (näyttö) on ehjä ja kameraan tulee virta. Tässä tapauksessa kamera kannattaa vielä korjauttaa.

Muiden kamerassa esiintyvien vikojen korjaaminen ei välttämättä kumoa tätä nyrkkisääntöä. Esim. jos kamerassa on vioittunut LCD-paneeli  ja myös salamakomponentti tai jokin muu osa (piirilevy ja objektiivi ovat siis ehjiä), niin kustannukset pysyvät tällöin vielä järkevinä. Kamera kannattaa vielä korjauttaa.

On kuitenkin vielä hyvä muistaa, että kameran viat selviävät tarkemmin tutkiessani sen. Tuolloin myös ratkeaa lopullisesti se, että kannattako kamera vielä korjauttaa eli teen kameran omistajalle korjaus- ja kustannusarvion. Ota siis aluksi minuun yhteyttä ja kerro kamerasi ongelmasta, vaikkapa tätä lomakketta käyttäen.

       

Veli-Matti Kauppinen